Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Blokádot szerveznek az elégedetlen kamionosok Szabolcs vármegyében, egészen 2024-ig tart majd


A lengyelekhez és szlovákokhoz hasonlóan, december 11-től (hétfőtől) a magyar fuvarozók is demonstrációt terveznek, amely szerint a 4-es főúton Záhony-Csop határátkelő irányába és irányából lassítanák a teherforgalmat. – írja a Blikk.

Képünk illusztráció

A demonstráció bejelentése folyamatban van a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz. A szervezők az engedélyt még nem kapták meg, a bejelentés eredményéről a későbbiekben adnak tájékoztatást – olvasható a hungarokamion.hu oldalán.

A demonstráció tervezett kezdő és befejező időpontja: 2023. 12. 11. 10:00 óra – 2023. 12. 31. 24:00 óra. Célja pedig a figyelemfelhívás az Európai Bizottság és a magyar kormány felé az Európai Unió és Ukrajna, valamint Moldova között megkötött, a közúti áruszállítást részben liberalizáló megállapodás azonnali felülvizsgálatának haladéktalan megkezdésének szükségességére.

A tervek szerint a 4. számú főúton a Záhony-Csop határátkelőre tartó, továbbá a Záhony-Csop határátkelőről Magyarország irányába érkező tehergépjárművek forgalmát lassítják a személygépkocsi- és autóbusz-forgalom korlátozása nélkül.

A blokádon óránként 2-2 tehergépjárművet terveznek átengedni mindkét irányba (ide nem értve az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, gyorsan romló élelmiszert szállító; a katasztrófa- és vízkárelhárítást, -megelőzést, valamint segítségnyújtást végző; a műszaki, baleseti és rakománymentést végző, valamint az igazoltan humanitárius célú szállításban részt vevő tehergépjárműveket). – írja a Blikk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük