Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Berobbannak a fagyos reggelek Magyarországon, ezen a napon jöhet az első


Az elmúlt napokban nagyon változatos időben volt részünk, így többek között már érezhettük néhányszor az ősz hűvösebb leheletét is, miközebn azért még visszatértek a nyárvégi melegek is Magyarországra. Néha pedig mindezt megspékelte még egy kis eső is az ország több területén. Sok helyen már be is gyújtottak az otthonokban a hideg miatt.

Fotó: kiderul.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejlezései szerint szerdán is még alapvetően felhőátvonulásokra számíthatunk, miközben csapadék, így záporok és zivatarok elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki. Az OMSZ YouTube-videós előrejelzésében térképre vetítve is láthatjuk, hogy mi vár ránk majd a szerdai nap alkalmával.

Közben az Időkép előrejelzései szerint pénteken virradóra két méteren is fagyhat némely helyen, így érdemes már bepakolni a fagyérzékeny növényeket. A legnagyobb tereületen Magyarországon péntekre virradóra várható tehát talajmenti fagy, illetve a fagyzugos hegyeken, völgyekben, így pedig elsősorban az északkeleti, északi megyék völgyeiben, illetve a Duna-Tisza közének síkvidéki tájain akár két méteren is 0 fok köré hűlhet a levegő.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.