Beregi tűzoltónak lenni több, mint hivatás – A lánglovagok munkájával ismerkedtek a naményi diákok

Beregi tűzoltónak lenni több, mint hivatás A lánglovagok munkájával ismerkedtek a naményi iskolások (1)

Vásárosnamény – A Vásárosnaményi Önkormányzati Tűzoltóság munkatársai országos viszonylatban is a legjobb önkormányzati egységek élvonalába tartozik. Ez nem csoda, hiszen szakmai hozzáértésük és áhitattal végzett munkájuk során számos vonulásnál bizonyították már profizmusukat és rátermettségüket az évek folyamán. Összetartó közösségükbe számos alkalommal betekintést nyerhetnek egy-egy alkalommal a felnőttek és a gyerekek egyaránt. Ilyen alkalom volt a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tartott előadásuk, illetve tűzoltóautó bemutatójuk, mellyel szerettek volna kedvet csinálni, minden pályaválasztás előtt lévő fiatalnak, ezen kivételes munkához.

Beregi tűzoltónak lenni több, mint hivatás A lánglovagok munkájával ismerkedtek a naményi iskolások (2)

A gyerekek először a tantermekben ismerkedhettek meg a beregi lánglovagok mindennapi munkájával, élményeivel Szántó Dezső beosztott tűzoltó és Szűcs Dániel rajparancsnok előadásában. A tanteremben zajló bemutatkozást követően a gyerekek kérdéseket tehettek fel a tűzoltóknak, melyre szíves örömest válaszoltak a lánglovagok.

Beregi tűzoltónak lenni több, mint hivatás A lánglovagok munkájával ismerkedtek a naményi iskolások (3)

Az előadás végén a gyerekek az iskola udvarára vonultak, ahol az előadásban szóban bemutatott tűzoltóautót testközelből is szemügyre vehették. Kipróbálhatták a tűzoltó sisakot, illetve be is ülhettek a gépjárműbe. A legnagyobb sikert mégis a teljes felszerelésbe öltözött tűzoltó, illetve a gépkocsi szirénája okozta.

Vélemény, hozzászólás?