Közzétette - Kategória - Kiemelt album, Vásárosnamény, Vásárosnamény, Kisvárda,Záhony, Mátészalka, Fehérgyarmat, Csenger hírei, Vezér cikkek

FACEBOOK OLDAL

FACEBOOK VIDEÓK

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

TWITTER BEJEGYZÉSEK

INSTAGRAM KÉPEK

A Bereg sportszíve újra dobbant – 28 nap alatt épült gyöngyszemet adtak át Vásárosnaményban

müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (9)

Vásárosnamény – „A futball szép és nem racionális. Attól szép, hogy kiszámíthatatlan. Az is művészet, hogy ki hogyan tudja kifejezni magát a labdával, a játékával és a mozgásával. A jó és élvezhető foci mindig művészet és nem tudomány.” A magyar futball egyik legnagyobb tehetsége Varga Zoltán, akinek zsenialitását az eddigi egyetlen magyar Aranylabdáshoz, Albert Flóriánhoz hasonlították. A labdarúgás eme szellemben történő művelése jellemzi a Bereg szívének sportéletét, hiszen a Bereg számos neves labdarúgót adott már a megye és az ország labdarúgásának. A beregi kisváros elhivatottságát és speciális helyzetét az is jól mutatja, hogy városrészeiben első, másod és harmadosztályú labdarúgó klub tevékenykedik. Nem beszélve azon, több száz gyerekről, akik a világ legnépszerűbb sportágát művelik, évről-évre szállítják a fényes sikereket, öregbítve ezzel a város sporthírnevét. A sport és annak szeretete egyébként is évtizedek óta mozgatórugója a város életének, mely most egy újabb gyöngyszemmel bővült, hiszen a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Általános Művészeti Iskola udvarán európai színvonalú műfüves pályaavatóra került sor.

müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (1)

A rendezvény kezdetén a város polgármestere köszöntötte a szép számmal egybegyűlt, ünnepelni vágyó sportbarátot, akik számos a városból és a térségből érkező elöljáróságot konferált fel.

vonal

müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (2)

Beszédét követően a nem is oly régen alakult Bereg Szíve néptánccsoport fergeteges, hagyományos koreográfiákkal tarkított Szatmári tánc alapozta meg az amúgy is felfokozott hangulatot. A tánccsoport előadása során Szatmári verbunkot, Szatmári lassú és friss csárdást adtak elő.

vonal
müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (3)

A lenyűgöző táncmozdulatok befejeztével a város első embere, Filep Sándor polgármester megnyitó beszéde következett, aki a most átadásra került pálya fontosságáról, a kivitelezési munkálatokról és a beregi sportról ejtett néhány szót. Kiemelte továbbá, hogy a labdarúgás kiemelt szerepet játszik a városban, illetve országos szinten is. Végül megköszönte azon embereknek és szervezetnek a hathatós támogatását, mellyel a műfüves pálya megépülhetett.

vonal
müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (4)

Megnyitó szavait követően Kvaka Árpád, a Magyar Labdarúgó Szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója vette át a szót, aki a labdarúgás népszerűségére és az országos pályaépítésére is kitért, amelyből immáron 20 épült a térségben. Kiemelte a város sportszerepét is, akik évtizedek óta meghatározói a megyei sportéletnek.

vonal
müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (5)

Az igazgató szavai befejeztével a térség országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila tartott megnyitóbeszédet, aki a most átadásra kerülő pálya fontosságára illetve a pálya szomszédságában megépítésre kerülő sportcsarnokra, valamint a város jelen és jövőbeni fejlesztéseire is kitért.

vonal
müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (6)

A megnyitó ceremóniát követően sor került a pálya kezdőkörében az ünnepélyes kezdőrúgásra, mellyel hivatalosan is birtokba vehették azt a már felsorakozott I. Bak István Emléktorna résztvevői.

vonal
müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (7)

Az ünnepélyes kezdőrúgást követően egy igazi, helyi labdazsonglőr, Kerekes Gábor lépett pályára, aki egy szemet gyönyörködtető freestyle foci bemutatóval zárta a hivatalos avató ünnepséget.

vonal
müfüves pályavato unnepseg a bereg sziveben vasarosnamenyban (8)

A hivatalos átadást követően vette kezdetét az I. Bak István Emléktorna, ahol Vásárosnamény, Gergelyiugornya és Csaroda iskoláinak csapata mérték össze tudásukat.

Vélemény, hozzászólás?