Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Bemutatták az ország védelmi tervét Novák Katalinnak, az új fegyveres erők főparancsnokának


Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos feladatokról és tervekről Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy tájékoztatta Novák Katalint.

(Borítókép: Novák Katalin / Facebook)

Bemutatták a Magyar Honvédség vezetői Magyarország fegyveres védelmi tervét Novák Katalin megválasztott köztársasági elnöknek, aki májusi hivatalba lépése után a honvédség főparancsnoka lesz.

Novák Katalin közösségi oldalán megosztott bejegyzése szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mutatta be neki az ország védelmi tervét.

Nekünk, az ország vezetőinek az a feladatunk, hogy megőrizzük a békét és megvédjük a magyar embereket

– írta bejegyzésében a megválasztott köztársasági elnök.

Ruszin-Szendi Romulusz a közmédiának nyilatkozva elmondta: a megválasztott köztársasági elnöknek jelentette, milyen feladatai, képességei vannak a honvédségnek.

Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos feladatokról és tervekről is tájékoztatást adott Novák Katalinnak, és arról is beszámolt, hol vannak jelenleg bevetésen magyar katonák – tette hozzá. A déli határ mentén folyamatosan támogatják a rendőrség munkáját, és szövetségi kötelezettségeket teljesítve a világ több pontján jelen vannak – ismertette Ruszin-Szendi Romulusz.