Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

A Belügyminisztérium szerint a józan ész alapján kell fűteni az iskolákat


„Fűtési időszakban a fenntartó határozza meg a hőmérsékletet a vonatkozó jogszabályi előírásra és a józan észre tekintettel” – felelte a Belügyminisztérium az ATV Híradó azon kérdésére, miszerint van-e felső korlát az iskolák fűtése esetében.

Fotó: nol.hu

A kormányrendelet ugyanis kimondja, hogy minimum 18 vagy 20 foknak kell lennie a szóban forgó oktatási intézményben attól függően, hogy 14 év alattiak vagy felettiek járnak oda. Az ATV Híradója azt is megkérdezte, hogy a fenntartó tankerület maximalizálhatja-e az általános hőmérsékletet akkor, ha esetleg túl magas lesz a számla.

A kormány válasza szerint megtehetik ezt, de csak abban az esetben, ha betartják a minimális hőmérsékletről szóló jogszabályt. Tehát az adott tankerület beleszólhat abba, hogy maximum hány fok lehet az iskolák tantermeiben, de ennek a józan ész szab határokat. A válasz azonban arra nem tért ki, hogy a „józan ész” milyen hőmérsékletet jelent.

Az ATV-nek nyilatkozó két pedagógus-szakszervezet szerint lesz olyan tankerület, ahol az anyagi lehetőségek megengedik a magasabb átlaghőmérsékletet is, máshol azonban csak a törvénybe foglalt 18-20 fokot tudják biztosítani a tanulóknak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.