Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Bejelentették mikor és milyen formában indul a nemzeti konzultáció


Nemrég jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy újabb nemzeti konzultációt tart a kormány, amelyben ezúttal az Oroszországot érintő energetikai szankciókról érdeklődnek.

Képünk illusztráció Fotó: hvg.hu

Orbán Viktor úgy fogalmazott, Európában elsőként Magyarországon megkérdezik az emberek véleményét a szankciókról, erről szól majd a nemzeti konzultáció. Azt kérte a parlamenti őszi ülésszak első napján, hogy mindenki mondja el a véleményét, minél többen vegyenek részt a konzultációban. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a konzultációról azt mondta, hogy már a kérdések véglegesítése zajlik. Hozzátette: az már biztosnak látszik, hogy október közepétől érkeznek majd a kérdőívek és a szokásosnak megfelelően online és postai úton is vissza lehet küldeni azokat, írja az MTI.

Az államtitkár nem mulasztott el beszélni arról sem, hogy a kormány szerint a szankciók nem működnek, és sok negatív következménnyel járnak a lakosság számára Európa-szerte, ezért irányváltásra van szükség. Ezért is döntött a kormány arról, hogy nemzeti konzultációt hirdet. Szerinte ha sokan állnak ki a változás igénye mellett a szankciós politikában, akkor annak lesz eredmény.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük