Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Bejelentette a kormány – A családok megtakarításainak védelméért, mindenki levelet kap a bankjától


A családok megtakarításainak védelme és a pénzügyi tudatosság fokozása érdekében kötelező tájékoztatást küldenek a bankok – írja közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A kormány elkötelezett a családok védelme mellett, ezért ösztönözni és segíteni kívánja a háztartásokat abban, hogy megtakarításaik a jelenlegi szankciós infláció mellett is megőrizhessék értéküket.
A LAKOSSÁGI FOLYÓSZÁMLÁKON TALÁLHATÓ MINTEGY 7 EZER MILLIÁRD FORINTNYI LE NEM KÖTÖTT PÉNZESZKÖZ A JELENLEGI INFLÁCIÓS KÖRNYEZETBEN JELENTŐSEN VESZÍT AZ ÉRTÉKÉBŐL.
A családok megtakarításának és a pénzügyi tudatosságának növelése érdekében a kormány azt a döntést hozta, hogy
A BANKOKNAK KÖTELEZŐ MÓDON, ÖSSZEHASONLÍTÁSSAL SZÜKSÉGES TÁJÉKOZTATNIUK ÜGYFELEIKET MEGTAKARÍTÁSI LEHETŐSÉGEIKRŐL,
a kockázatmentes állampapírokra fókuszálva, bemutatva, hogy azok mekkora többlet kamatbevétel elérését tették volna lehetővé.Annak érdekében, hogy függetlenül a pénzügyi szolgáltatójától, mindenki számára azonos és közérthető információ álljon rendelkezésre, a kormány miniszteri rendeletben határozza meg a tájékoztató levél tartalmi és formai elvárásait, amelynek társadalmi vitája hamarosan
megkezdődik – írja közleményében a minisztérium.

A kötelező tájékoztatás része azon 4 elemből álló intézkedéscsomagnak, aminek célja az állampapír iránti kereslet jelentős növelése. Míg a tájékoztató levél és a 13 százalékos szociális hozzájárulás (szocho) megtakarításokra (állampapírok kivételével) történő kibővítése a lakosságot, addig a bankok állampapírvásárláshoz kötött extraprofitadó-csökkentési lehetősége és a befektetési alapok szabályozása – amely szerint az alapok többek közt likvid eszközeik legalább 20 százalékát a magyar állam által kibocsátott diszkont kincstárjegyben kell tartsák – az intézményi befektetőket célozza. A kormány mindenkit arra biztat, hogy megtakarításait értékálló megtakarításba helyezze el.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük