Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Bejelentést tett a Mastercard a bankkártyákkal kapcsolatban


Ez a lépés tovább erősíti a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét és növeli a fenntarthatóbb kártyakínálat elérhetőségét azon fogyasztók számára, akik szeretnék csökkenteni pénztárcájuk környezeti terhelését.

A bejelentés szerint 2028. január 1-jétől minden újonnan gyártott műanyag fizetési kártyának fenntarthatóbb anyagokból kell készülnie – beleértve az újrahasznosított vagy bioforrásból származó műanyagokat, mint például az rPVC, rPET vagy PLA -, és egy tanúsítási programon keresztül kell engedélyeztetni – ez az első ilyen irányú lépés a fizetési hálózatok történetében.

A vállalat támogatja globális kibocsátó partnereit az átállás során.

A Mastercard 2018-ban indította el fenntartható kártyaprogramját. Azóta 80 ország több mint 330 kibocsátója csatlakozott, és a legnagyobb kártyagyártókkal együttműködve több mint 168 millió kártyát állított át a hálózatában újrahasznosított és bioalapú anyagokra.

A mai bejelentés tovább gyorsítja ezeket az erőfeszítéseket, miközben kiegészíti a vállalat azon munkáját, hogy olyan innovatív, digitálisan első kártyaprogramokat kínáljon, amelyek teljes mértékben megszüntetik a fizikai kártyakínálat szükségességét.

A szabályváltozás értelmében a Mastercard minden újonnan gyártott kártya esetében tanúsítványt állít ki, amelyben értékeli a kártyák összetételét és fenntarthatósági jellemzőit; ezt a tanúsítványt egy független auditor fogja hitelesíteni. A hitelesítés után a kártyán feltüntethető lesz a Card Eco Certification jelölés.

„A Mastercardnál mi magunk irányítjuk és formáljuk iparágunk közös erőfeszítéseit egy fenntarthatóbb, környezettudatosabb jövő felé” – mondta Ajay Bhalla, a Mastercard kiber- és hírszerzési üzletágának elnöke. „Ahogy ügyfeleink is reagálnak a fogyasztók környezetbarát döntések iránti megnövekedett igényére, mi elkötelezetten törekszünk a környezeti lábnyomunk csökkentésére – az emberek, a bolygó és az inkluzív növekedés érdekében.”

A Mastercard több mint egy évtizeddel ezelőtt indította el fenntarthatósági törekvéseit, amelyek középpontjában a pénzügyi integráció, az adatfelelősség és a környezetvédelem áll. Hálózatán keresztül együttműködik partnereivel, hogy olyan új környezetvédelmi innovációkat és kezdeményezéseket dobjon piacra, mint például a Priceless Planet Coalition, a Carbon Calculator, valamint a Sustainable Card.

„A Mastercard elkötelezett az éghajlatváltozás elleni fellépés és a hulladékcsökkentés mellett azáltal, hogy üzleti tevékenységünket a nettó nulla kibocsátás irányába tereljük, valamint hálózatunkat és méretünket kihasználva felgyorsítjuk az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, regeneratív gazdaságra való átállást” – mondta Ellen Jackowski, a Mastercard fenntarthatósági igazgatója.

Úton a fenntartható jövő felé.

A globális éghajlati válság kezeléséhez mindannyiunkra szükség van. A Mastercard a legnagyobb hatást azáltal érheti el, ha aktivizálja globális hálózatát a kollektív cselekvés érdekében. Hálózatunk 20 000 ügyfelet és banki partnert foglal magában – együttesen több mint 3 milliárd kártyabirtokost érünk el.

Együtt olyan innovatív megoldásokat hozhatunk a piacra, mint a Priceless Planet Coalition, a Carbon Calculator és a fenntartható Kártya program.  Fenntarthatósági innovációs laboratóriumunk pedig piacvezető K+F tevékenységet végez, újabb innovatív zöld lehetőségek feltárása érdekében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük