Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Bedurvul a tiltakozás: egyhetes tanársztrájk lesz január végén


Szombaton Budapesten ért véget a 180 kilométeres távot 6 nap alatt teljesítő tudásmenet, és az esti demonstráción a szervezők azt ígérték, hogy folytatni fogják a tiltakozásokat a közoktatásban tapasztalt állapotok miatt.

Fotó: hvg.hu

Nem sokkal ezután a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közleményt tett közzé oldalán, melyben azt írták, hogy rendkívüli kongresszusuk úgy döntött, hogy folytatják a munkabeszüntetéseket, továbbra is érvényben van a gördülő sztrájk meghirdetése.

„A 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétfőtől, január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetünk (tiszteletben tartva a szülők jogos elvárását, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felkészülésben). Ehhez minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig be kell jelenteni.” Mint írják, ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re , az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdetik a szolidaritás napját, amihez csatlakozásra hívják a szakszervezeteket, civil szervezeteket és az állampolgárokat. Ezzel kapcsolatban hamarosan terveznek újabb részleteket közölni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük