Közzétette - Kategória - Barabás, Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Barabási határőrt akart megvesztegetni egy ukrán-magyar házaspár


határőrség

Illusztráció

Barabás – Hivatali vesztegetés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt – gyorsított eljárásban – a Vásárosnaményi Járásbíróság egy ukrán-magyar házaspárt, mert meg akart vesztegetni egy határőrt – közölte a Nyíregyházi Törvényszék kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlottak a barabási közúti határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő egyik határőrt akarták rábírni arra, győzze meg ugyanott dolgozó feleségét, hogy fordítsa el a hőkamerát a határszakaszról.

A házaspár és a főtörzsőrmester – aki előzőleg jelentette, hogy megkeresték – egy bevásárlóközpont parkolójában találkozott. Kiderült, hogy a vádlottak cigarettát akarnak átcsempészni a zöldhatáron. Kilencládányi cigaretta után 90 ezer forintot fizettek volna a határőrnek.

A vádlottaknak – akiket egy újabb találkozón fogtak el – kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt kellett bíróság elé állniuk.

Az elsőrendű vádlottat másfél év börtönre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, a másodrendűt pedig egy év, két évre felfüggesztett börtönre.

A másodrendű vádlott ítélete jogerős, az elsőrendű vádlott esetében az ügyész súlyosításért fellebbezett.

MTI


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük