Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Baj van, bombatalálatok érték a hálózatot Ukrajnában: megsérült az ukrán-magyar elektromos áramot szállító vezeték


Megrongálódott számos elektromos vezeték és ehhez kapcsolódó infrastruktúra Ukrajnában az orosz bombázások miatt. És mindezt tetézve leállt a Magyarország és Ukrajna közötti államközi energiavezeték is. A kár a magyar oldalokón keletkezett, azt nem tudni, hogy valamilyen meghibásodás, vagy szándékos károkozás miatt.

A bombázások miatt megrongálódott egy energiavezeték Magyarország és Ukrajna között / Fotó: Northfoto

Az ukrán energiaügyi minisztérium a Telegramon közölte, hogy csütörtökön leállt egy vezeték, amely Magyarország és Ukrajna között szállít elektromos áramot.

A bejegyzésben arról számolnak be, hogy a május 18-i bombázásokban találatok érték az elektromos hálózatot, ezért több mint 20 település maradt áram nélkül. Az oroszok országszerte nagyon sok helyre mértek csapást, köztük az elektromos hálózatok létesítményeire is, amelyek megrongálódtak. Mindeközben leállt a vezeték Ukrajna és Magyarország között is – írja az Index.

„Az éjszaka során megszakadt a Magyarországgal összekötő államközi távvezeték is. A kár Magyarország területén keletkezett, a javítás folyamatban van” – olvasható a Telegramon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük