Közzétette - Kategória - Előétel, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főzés

Bableves füstölt tarjával


Bableves füstölt tarjával

HOZZÁVALÓK

  • 2 fej vöröshagyma (nagy)
  • 2 db tv paprika
  • 3 karika hegyes erős paprika (elhagyható)
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej lila hagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg fehér bab (nagyszemū – használhatunk konzerv babot is, de ha a szárazbabra esik a választásunk előző nap áztassuk be)
  • 60 dkg főtt füstölt tarja
  • 2 evőkanál majoránna
  • 1 teáskanál szemesbors

ELKÉSZÍTÉS

    1. A vöröshagymát apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a kockára vágott paradicsomot, a paprikát, az erőspaprika szeleteket és együtt pirítom tovább, amíg a zöldségek kicsit összesnek.
    2. A lepirított hagymás zöldségekhez adom a babot, a nagyobb darabokra vágott tarját, a fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a félbe, majd szeletekre vágott lilahagymát, a majorannát és felöntöm annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje a babot.
    3. Felforrást követően, fedővel lefedve, takarék lángon 3 órát főzöm. Ha szükséges sózom, de óvatosan, a füstölt hús miatt.
    4. Laktózmentes tejföllel, aprított petrezselyemmel megszórva tálalom. Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük