HOZZÁVALÓK
- 2 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 db tv paprika
- 3 karika hegyes erős paprika (elhagyható)
- 2 db paradicsom
- 2 fej lila hagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg fehér bab (nagyszemū – használhatunk konzerv babot is, de ha a szárazbabra esik a választásunk előző nap áztassuk be)
- 60 dkg főtt füstölt tarja
- 2 evőkanál majoránna
- 1 teáskanál szemesbors
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a kockára vágott paradicsomot, a paprikát, az erőspaprika szeleteket és együtt pirítom tovább, amíg a zöldségek kicsit összesnek.
- A lepirított hagymás zöldségekhez adom a babot, a nagyobb darabokra vágott tarját, a fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a félbe, majd szeletekre vágott lilahagymát, a majorannát és felöntöm annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje a babot.
- Felforrást követően, fedővel lefedve, takarék lángon 3 órát főzöm. Ha szükséges sózom, de óvatosan, a füstölt hús miatt.
- Laktózmentes tejföllel, aprított petrezselyemmel megszórva tálalom. Jó étvágyat!