Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Azt hitte vége a járványnak? Egyre több a fertőzött Európában, itt az új covid-variáns tünetei


A szakértők által Erisnek nevezett új Omicron-törzs esetszáma óriási megugrást mutat. Ha ezek a tüneteid vannak, lehet, hogy te is elkaptadA nyár nem a lecsengést, hanem a járvány erősödését hozta el. Az utazók körbejárják a világot, és hozzák-viszik az új variánst. Akár repülőre ülnek, akár egy pizzériában kajálnak, vagy egy bárban töltik az estét rengeteg ember között. És mit szeret a covid vírus? Pont azt, amit te. Ha meglátogatod a rokonokat, ha összeölelgeted a barátaidat, ha együtt esztek, isztok, játszotok, strandoltok, khm… alszotok.

Nyugat-Európában egy hónap alatt több, mint kétszeresére emelkedett a covidos esetek száma, és az orvosok úgy gondolják, ezért az új törzs a felelős

– tudta meg a Mirror. Szerencsére egy viszonylag szelíd változatról van szó. Érdekessége az is, hogy nem mindegyik teszt mutatja ki, ezért sokszor csak a tünetek megléte ad covid-gyanúra okot.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod magadon, jobb, ha elkülönülsz a többiektől, nem mész be dolgozni és kihagyod a kedvenc koncertedet is, mert valószínűleg (már megint) covidos vagy.

Az Eris-törzs 10 tünete:

Kaparó torok

Orrfolyás

Bedugult orr

Tüsszögés

Száraz köhögés

Fejfájás

Hurutos köhögés

Rekedt hang

Izomfájdalmak

Megváltozott szagérzékelés

A fő tünetek tehát hasonlóak az Omicron-tüneteihez, de szerencsére a légszomj, a szaglás teljes elvesztése és a láz már nem tartozik a vezető tünetek közé. Emiatt kevesebb ember kerül kórházba is miatta.

De még nincs vége a nyárnak, itt a Sziget-fesztivál, beülünk a moziba a Barbie-ra, elmegyünk a kedvenc szórakozóhelyeinkre, mi ugyan szeretnénk már elfeledkezni végre erről a járványról, de ő még nem akar elfeledkezni rólunk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük