Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Az üzemanyaghiány veszélye miatt figyelmeztetnek: ekkor tetőzhet a benzinhiány Magyarországon


Júliusban és augusztusban lehet a leginkább érzékelni az üzemanyaghiányt Magyarországon. A helyzetet a mezőgazdasági szezon tetézi. Bujdosó Eszter szerint a Mol százhalombattai üzemének tűzesete miatti kiesés is érzékelhető lesz.

Illusztráció: MTI/Marjai János

Üzemanyaghiányra figyelmeztet a holtankoljunk.hu ügyvezetője. Bujdosó Eszter szerint a mezőgazdasági szezon kezdetével előfordulhat, hogy egyes kutakon nem tudunk majd benzint vásárolni, vagy nem tudunk teletankolni.

A helyzet az első aratások megkezdésével, azaz júliusban, augusztusban tetőzik, ezen pedig az sem segít, hogy az OMV schwechati üzemében baleset történt – mondta a vezető, hozzátéve: arról még mindig nem lehet tudni, hogy mikor indul újra a termelés, valamint hogy a kiesés mekkora mennyiségre és időszakra vonatkozik. Korábban a Mol százhalombattai finomítójában is tűzeset volt. Az üzemben június 23-án, csütörtökön állt helyre a termelés. Bujdosó Eszter azonban azt nyilatkozta az InfoRádiónak, hogy a kiesés mindenképp érzékelhető lesz.

Közgazdasági tény, hogy a hatósági áras termékekből egy idő után hiány lesz. A tankolási nehézség pedig bárhol előfordulhat az országban, eddig – a rendszámos megkülönböztetés előtt – csak a határ mentén volt ilyen probléma

– hívta fel a figyelmet az ügyvezető.