Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Az ukránok után a románok is odaszúrtak a kormánynak: Novák Katalin egy szoknyás Orbán Viktor


Az Adevarul blogrovatában Dan Dungaci: „Magyarország elnökasszonya egy szoknyás Orbán Viktor” címmel tett közzé egy cikket.

MTI/Koszticsák Szilárd

A cikkben kifejtette, hogy a két ország kapcsolatára az a jellemző, hogy Magyarország folyton kinyújtja a kezét Erdélyért és Románia rácsap erre a kézre, de Budapest egyre beljebb és beljebb merészkedik, ezért sokkal határozottabb válasz kellene, amíg még nem késő, írja a Mandiner. 

A publicista szerint Novák Katalin Orbán Viktor kommunikációs politikáját folytatja, csak sokkal hatékonyabban. A magyar kormány megértette ugyanis, hogy nemzetközi szinten Orbán Viktor „elhasznált” figura, ezért „kitaláltak egy új kommunikációs eszközt”.

„Magyarország elnökasszonya egy Orbán Viktor szoknyában, aki sokat mosolyog és kocog. Novák Katalin egy orbánista termék, nyugati fogyasztásra”

– szögezte le Dan Dungaciu. Hozzátette: Magyarország tehát megváltoztatja a kommunikációs stratégiáját, de nem a tartalmát, ezért Romániának még nehezebb dolga lesz.

(Kiemelt kép: Novák Katalin köztársasági elnök (k) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j), mielőtt a díszegység felvonja Magyarország lobogóját az államfő beiktatási díszceremóniáján az Országház előtt, a Kossuth téren 2022. május 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd)