Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Az ukránok ismét a magyarokat bírálják: Orbán Viktor orosz propagandát hirdet


Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő szerint a szankciók igenis hatékonyak, ahogy a fegyverszállítások is – ha nem így lenne, az orosz propaganda nem próbálná meg az ellenkezőjét beállítani. Ahogy például a magyar miniszterelnök is tette.

Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének Facebook-oldalán is olvasható Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő reakciója Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére. A magyar miniszterelnök arról beszélt, hogy a szankciók nem rázták meg Moszkvát, Európa pedig politikai és gazdasági válságban van – Nikolenko szerint a kijelentés az orosz propaganda klasszikus példája.

Nem a szankciók miatt van válság, hanem azért, mert az oroszok háborút indítottak

“A szankciók hatékonyak, jelentősen csökkentették az orosz hadigépezet Ukrajna elleni hadviselési képességét. Fegyverek biztosítása Ukrajnának megmenti az ukránok életét. Ha a szankciók és a fegyverek hatástalanok lennének, a Kreml nem vetne be hatalmas erőforrásokat lejáratásukra, nem próbálta volna megállítani őket.

Fontos, hogy a nevén nevezzük a dolgokat: Európa nem a szankciók, hanem az orosz hibrid háború miatt van gazdasági válságban. Az Orosz Föderáció cirkálórakétákkal támadja Ukrajnát, Európára pedig a magas gázárakkal. Ezek mind egyetlen orosz terv elemei, amelynek célja, hogy aláássák a békét és a jólétet az európai országokban” – írja Nikolenko.

Béke és stabilitás nélkül Ukrajnában nem lesz béke és stabilitás Magyarországon sem – fogalmaz a szóvivő.

Hálásak vagyunk európai partnereinknek a rendíthetetlen álláspontjukért. Együtt biztosan legyőzzük Oroszországot

– írja Nikolenko.