Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Az OTP kötelező teendőre figyelmeztet, minden bankkártyás ügyfél érintett

Január 1-től nem fognak tudni az interneten bankkártyával vásárolni azok az ügyfelek, akik nem állítják be az internetes biztonsági kódjukat – figyelmeztet az OTP. A mobil alkalmazást is frissíteni kell, és engedélyezni az értesítéseket.

Fotó: OTP Bank

Január 1-től életbe lépnek az úgynevezett erős ügyfél-hitelesítéssel kapcsolatos szabályok, ennek megfelelően változik az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyási folyamata. Az OTP Bank levélben figyelmeztette az ügyfeleit, hogy időben tegyék meg az ezzel kapcsolatos lépéseket, ellenkező esetben nem tudnak majd vásárolni a bankkártyájukkal az interneten.

“2021. január 1-től csak akkor tud betéti- vagy hitelkártyáival az interneten vásárolni, ha a kártyákhoz beállítja az internetes biztonsági kód szolgáltatást” – áll a bank levelében. Fontos teendő az internetes biztonsági kód szolgáltatást mindegyik betéti- vagy hitelkártyájához külön-külön beállítani. Azzal a kártyával, amelyhez nincs beállítva internetes biztonsági kód szolgáltatás, 2021. január 1-től nem tud majd az ügyfél internetes vásárláskor fizetni.

Ehhez be kell állítani az internetes biztonsági kód szolgáltatást, illetve módosítani kell mindegyik kártya telekódját, vagy ha SmartBank alkalmazást használ az ügyfél, frissítenie kell az applikációt a telefonján a legújabb verzióra, és engedélyeznie kell a telefonján az alkalmazás értesítéseit.

Az internetes biztonsági kód szolgáltatás beállításának lehetőségeiről és további részleteiről a bank honlapján olvashatnak az ügyfelek.