Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Már itt is elkezdődik a drágulás, innentől kevesebb pénz marad a számláján, ha itt bankol


Van egy szó jelenleg Magyarországon, amitől mindenki retteg, és ez nem más, mint az infláció. Most a szakértők szerint túl vagyunk a csúcsponton, és év végére valószínűleg megérjük az egyszámjegyű inflációt. Ha minden jól megy, akkor a következő évben már beindulhat az árszínvonal gyors csökkenése.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

A sok jó mellé OTP is közölt rossz híreket, ami azt jelenti, hogy kevesebb pénz marad valamennyivel a bankszámlánkon.

Bank360 számolt be róla, hogy a magyarországi bank ettől a hónaptól a tavalyi infláció mértékével, vagyis 14,5 százalékkal emeli az árait. Tehát ennyivel fognak megnőni az utalások, a bankkártyák, a számlavezetés, de gyakorlatilag minden.

Az utalások díja az OTP Bankon belül és kívül is emelkedett. A változás sajnos érinti az egyszeri és rendszeres, valamint a csoportos beszedési megbízásokat is. A nem ingyenes készpénzfelvételi tranzakciók díja is nőtt, a pénztárban és az ATM-eknél is emelkedett az ilyen esetben minimum kifizetendő összeg.

Az emelkedést azért látványosan is érzékelni fogja mindenki. Egy szimpla Mastercard vagy Visa típusú kártya éves díja például 6712 forintról 7685 forintra emelkedik. A blog felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon az OTP után várhatóan a többi bank is emeli a díjait. Közben áprilistól minden hitelnél nőnek a költségek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük