Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre van kilátás ma


Kedden az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre van kilátás, de a Duna−Tisza-közén és a déli megyékben eleinte még sok felhő lehet, ott majd csak délután csökken a felhőzet és derül ki az ég. Kedd délelőtt csapadék sehol nem várható. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint Magyarország területén a kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az elmúlt napokban azonban szinte az egész ország területére jellemző volt a sűrű ködképződés a reggeli és a késő esti órákban.  A meteorológiai szolgálat közölte közösségi oldalán:

A következő 24 órában érkezik egy hidegfront, aminek hatásra feloszlik a köd, rétegfelhőzet, majd kitisztul a levegő. Ezt követően pedig már látni fogjuk a napot.

A meteorológusok Majka egyik ismert zeneszámának szövegét is átköltötték, amelyet megosztották a követőkkel.

De semmi pánik, nem fog bedarálni minket ez a „ködközpontú” rendszer. Ugyanis érkezik egy hidegfront, ami azért jött létre, hogy ne maradjunk „trébe”

− írták bejegyzésükben.