Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Az orosz tévében már az atomháborúra trenírozzák a nézőket: “Mi legalább a mennyországba jutunk”


Vagy a harmadik világháborúra, vagy a vereségre készíti fel a nézőket egy orosz beszélgetős műsor egyik jelenete. A vendégek közül volt, aki megjegyezte, hogy „mi legalább a mennyországba jutunk”.
„Vagy veszítünk Ukrajnában, vagy kitör a harmadik világháború. A világháborút reálisabb forgatókönyvnek látom, ismerve magunkat és a vezetőnket, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint” – mondta szerda este Margarita Szimonjan, az RT tévécsatorna egyik legismertebb arca és szerkesztője. Szerinte a legvalószínűbb, hogy bekövetkezik egy nukleáris csapás a háború egy pontján, ami „borzalmas persze, de hát ez van”. Mire a kollégája rákontrázik: „Mi legalább a mennyországba kerülünk”.

Az elmúlt 48 órában már egy másik propagandista, Vlagyimir Szolovjov, de ami ennél is aggasztóbb, Szergej Lavrov külügyminiszter és maga Putyin is belengette egy atomháború lehetőségét. A nukleáris csapás lehetőségét a brit és az amerikai fél blöffnek tartja, amire az oroszok nem túl fényes katonai eredményeinek fényében van szükség, de a legmagasabb szintű fenyegetőzésen túl Oroszország múlt héten sikeresen tesztelte a Szarmat (Sátán) 2-es interkontinentális ballisztikus rakétát, melynek hatótávolsága 18 ezer kilométer és lehetőséget ad az Egyesült Államok területe elleni csapásra, ráadásul a hangsebesség hússzorosával.