Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Az „extraprofit” adó miatt, újabb szolgáltató emeli meg szolgáltatásának díjait


A Wise pénzforgalmi szolgáltató megemeli a forintátutalások díjait a növekvő magyarországi költségek miatt, melynek oka az árfolyam ingadozása és a kormány által kiszabott különadó. A Wise-on keresztüli banki utalásoknál szeptember 22-től, a személyes vagy céges Wise számláról indított utalásoknál november 14-től lép életbe az új díjszabás, írja a Portfolio.

Fotó: getty images

Eszerint olcsó utalásnál 0,51 százalékról 0,58 százalékra nő az utalás díja, ez azt jelenti, hogy 123 forintról 130-ra. Míg gyors utalásnál 1,15 százalékról 1,22 százalékra, azaz 187 forintról 194 forintra.

A Wise a tájékoztató szerint az alábbi esetekben emel díjat:

  • ha forintból bármilyen pénznembe történik utalás,
  • bármilyen pénznemből forintba történik utalás,
  • bármilyen pénznemből forintba történik átváltás,
  • forintból bármilyen pénznembe történik átváltás,
  • Wise-kártyával forintban történő fizetés esetén.

A Wise így indokolta az emelést:

Sajnos az utóbbi hónapokban a szolgáltatásunk biztosításának költségei növekedtek Magyarországon az árfolyam ingadozásai és az új helyi adó miatt. Ahhoz, hogy ezeket a megnövekedett költségeket fedezhessük, nekünk is meg kell emelnünk a díjainkat. Sajnáljuk, tudjuk, hogy ez nem túl jó hír. Amint lehet, újra csökkentjük a díjakat.

Ezzel a lépéssel tulajdonképpen a cég áthárítja a kormány által a határon átlépő szolgáltatást nyújtó vállalatokra kiterjesztett tranzakciós illetéket az ügyfeleire.

A külön adókat hivatalosan az „extraprofit” után kell befizetni a vállalatok egy részének a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba. Ennek egy része a tranzakciós illeték, amit azokra a pénzügyi szolgáltatókra is kiterjesztett a kormányrendelet, amelyek Magyarországon határon átnyúló szolgáltatást végeznek, mint például a Revolut vagy a Wise.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.