Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Az elmaradt szalonnasütések helyett, jön a bacon ízű sör

A bacon és a sör kedvelői bizonyára felkapják a fejüket erre a hírre: az atlantai Waffle House étteremlánc és a Oconee Brewing vállalat egy újfajta sör megalkotásán dolgozik, amelynek az illata és az aromája is idézni fogja a reggeliként gyakran fogyasztott baconét.

Fotó: instagram

A humorosan elnevezett Bacon & Kegs 6,5 százalékos alkalomtartalmú vörös sör, aminek sós és füstös szalonna íze – a készítők szerint – tökéletes lesz a reggeli étkezések mellé. Természetesen ez nem zárja ki azt, hogy az ízletes alkoholos ital magában is fogyasztható.

A sörgyár és az étteremlánc vezetői Atlantában találkoztak, de sajnos a kóstolót el kellett halasztani a Covid-19 járványhelyzet miatt. Végül, két csoport tartott kóstolót az Oconee vállalatból és választotta ki a megfelelő bacon ízű vörös sört – számolt be róla a vállalat médiaigazgatója, Leslie Tillery.

KEZDETBEN DOBOZOS KISZERELÉSBEN VAGY CSAPOLT FORMÁBAN LESZ ELÉRHETŐ A KÜLÖNLEGES ÍZŰ SÖR DECEMBER 18-TÓL AZ OCONEE SÖRGYÁR FORGALMAZÁSÁVAL.

Később szélesebb körökben is megjelenhet majd az alkoholos ital, de még nem biztos, hogy a Waffle House-ban kapható lesz-e.

Nem ez lenne a világon az első, reggeli témájú alkoholos ital. A Dunkin’ és a Harpoon Brewery korábban már alkotott különleges, sajátos reggeli söröket, mint például a kávés vagy a fánkos sört.

/www.origo.hu/