Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Az éjszaka életbe lépett az új árstop: reggelre lehetetlen átállni, ezért türelmet kérnek a kereskedők


A kereskedelmi szövetség kéri a vásárlók türelmét, mivel a tojásra és burgonyára kiterjesztett árstopokra a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka az üzletek többsége nem tud átállni. Többféle tojást és burgonyát is fogalmazhatnak, amelyek árcéduláit át kell írni és átállítani az online pénztárgépeket.Fotó: hasznositsd.hu

Szerdán késő este megjelent a Magyar Közlönyben a kormány rendelete az árstopos élelmiszerek körének kiterjesztéséről, ami a kihirdetést követő napon, tehát november 10-én, csütörtökön lép hatályba. A tojás és az étkezési burgonya bruttó kiskereskedelmi ára nem lehet magasabb a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott árnál.

Ezúton kérjük a vásárlók megértését, mivel a november 10-i reggeli üzletnyitásokra lehetetlen felkészülni az éjszaka során. A rendelet kihirdetésének időpontjában az üzletek döntő többsége már bezárt, a dolgozók hazamentek

– írja közleményében az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

A szövetség kéri, hogy a vásárlók vegyék figyelembe, hogy

  • az élelmiszerüzletek éjszaka zárva vannak (kevés non-stop boltot nem számítva),
  • mind a tojás, mind a burgonya esetében többféle terméket értékesíthet egy üzlet, így nem csak két darab árcédulát kell átírni.
  • Az árváltozást bármilyen ok miatt a vállalkozások központja rendeli el az üzletei számára.
  • Az online pénztárgépek átállítása az új árakra a nyugtaadáshoz elengedhetetlen, ennek is van időigénye.

A családok több mint 200 milliárd forint támogatáshoz jutnak az élelmiszerárstop révén, oly módon, hogy ennek terheit a kereskedők viselik – írja az OKSZ.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük