Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Az átmeneti lehűlés után visszatér a nyár, azt is tudni, mikor


Az átmeneti lehűlés sok csapadékot hozhat, de a jövő hét elején ismét megérkezik a kánikula.Megérkezett a hidegfront, ma a zivatarokhoz szükséges feltételek egyre inkább az ország keleti felére korlátozódnak, másutt csökken a zivatar esélye.

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő futó zápor, erre nagyobb esély a délkeleti és a keleti tájakon mutatkozik. A Dunától keletre még többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb délkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. A hűvös hajnalt követően délutánra 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap és hétfőn is sokat süthet a nap, bár időnként felhők takarhatják a napot, de csak néhol alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó zápor. A délies szél vasárnap helyenként megélénkül, hétfőn viszont már többfelé lehet élénk, erős. Vasárnap 25-30, hétfőn 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

A sok csapadékkal után azonban visszatér a kánikula. A jövő hét elején újra ránk köszönt a nyári hőség, napközben akár 30 fokig is melegedhet a levegő hőmérséklete.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük