Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Autót lopott, eladta, majd fél nap alatt elitta a pénzt

Illusztráció Fotó: Verywell Mind

Mindössze fél napra volt szüksége annak az autótolvajnak, aki miután Szigetváron lopott egy kocsit, eladta, az érte kapott pénzt pedig el is itta. Állítólag csak bulizni akart egy jót a somogyapáti férfi, ezért eszelte ki a tervét.

Egy szigetvári garázssorról lopta el az autót a tolvaj: olyan autót szerzett meg, amelyikkel közlekedni sem lett volna szabad. A tulajdonos hívta a rendőröket, amikor észrevette, hogy nincs a helyén a kocsi.

“A gyanú szerint egy 33 éves somogyapáti férfi tulajdonította el a garázssoron leállított, forgalmi rendszám nélküli és forgalomból kivont gépkocsit. A kihallgatások során a férfi beismerte a tettét és azt is elmondta, hogy az autót már eladta. A gépkocsit a rendőrök Szigetváron megtalálták, majd lefoglalták” – nyilatkozta Szántó Valentin rendőrségi sajtóreferens az ATV Híradóban.

A férfi mindössze 12 óra alatt intézett el mindent. Az autót ellopta, eladta, majd az érte kapott pénz elitta.

“Egyrészt elkövette a betöréses lopást, a gépkocsi értékétől fog ez majd valamilyen büntetést jelenteni, másrészt mivel papírok nélkül furikázott vele, nyilván ez közlekedési szabálysértést is megvalósít mondta Nagy László, ügyvéd a riportban.

A garázssor közelében lakók azt mondták, hogy nem is értik, hogy a férfi hogy merte az autót ellopni. 

”Ez nagy disznóság, hogy ilyet meg mer valaki csinálni. Itt, amikor annyi sok ember van. Van vagy százhúsz garázs. Naponta kijön négy-öt vagy akár húsz ember is.”

Az autótolvaj ellen a lopás miatt eljárást indítottak.