Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Autósok figyelem: felpörögnek az útfelújítások a jövő héten – Itt készüljenek fennakadásra országszerte


Március 25-31. között újabb munkálatok kezdődnek, a következő héten már 14 helyszínen dolgozunk országszerte – közölte a Magyar Koncessziós és Infrastruktúra Zrt. (MKIF) szombaton este a közösségi oldalán. Az írják, hogy a jövő héten induló munkák esetenként csomópontok zárásával járnak.

Fotó: autoszektor

tópálya felújítása is megkezdődik a jövő héten, emiatt az érintett szakaszokon megnövekedett menetidővel kell tervezniük a közlekedőknek.

A márciusi 15-i hosszú hétvégét követően indultak meg az idei felújítások, első lépéseként az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhíd, illetve Balatonlelle és Becsehely térségében. A nagyobb munkálatok azonban csak a jövő héten kezdődnek el, ekkortól nemcsak az M7-esen, hanem az M3-ason, illetve az M4-es, illetve M35-ös gyorsforgalmin is találkozhatnak munkagépekkel a közlekedők,

 így az érintett szakaszokon megnövekedett menetidővel kell tervezniük.

Magyarország történetének eddigi legnagyobb gyorsforgalmiút-felújítása tavaly indult és 2025-ig tart. Ez összesen 538 kilométert, főpálya 43 százalékát érinti. Idén a legtöbb felújítás az M3-ason várható, de az M7-esen, M1-esen és a többi gyorsforgalmin is lesznek szintrehozási munkálatok. Az M1-es ugyanakkor csak a húsvéti ünnepek után áll neki a felújításoknak az MKIF.

Sebesség és forgalomkorlátozásra kell számítani a tereléseknél, ezért kérünk mindenkit, hogy óvatosan közlekedjen

– figyelmezteti az autósokat a koncessziós társaság, egyúttal arra kérnek mindenkit, hogy az indulás előtt mindenképpen tájékozódjon az utinform.hu oldalán vagy a honlapjukon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük