Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Atomtöltetekkel kívántak robbantásokat elvégezni az amerikai kormány


 

Az Egyesült Államok adófizetőinek pénzét bizarr projektek finanszírozására tervezték elkölteni.

Twenty20

Az Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) dollármilliókat szánt olyan kísérleti technológiák kutatására, mint például a láthatatlanná tévő ruhaanyagok, antigravitációs eszközök és átjárható féreglyukak kifejlesztése, ezenkívül a Holdon atomtöltetekkel kívántak robbantásokat elvégezni – derült ki a Vice magazin által megszerzett hivatalos dokumentumokból.

Az iratokban több mint 1 600 oldalon taglalták azokat a javaslatokat és szerződéseket, valamint tárgyalási feljegyzéseket, amelyek között megtalálhatók a 2017-ben kiszivárgott ufóügyekkel kapcsolatos információk is. Az új hírszerzési referenciadokumentumokban a fejlett technológiák életképességét tárgyalják, mégpedig olyan jelentéseken keresztül, amelyek csillagkapukról, negatív energiákról, nagyfrekvenciás gravitációs hullámokról és térhajtóművekről szóltak.

Ez utóbbi kapcsán egy úgynevezett „negatív tömegű meghajtásról” írtak, amelyben a szerzők azt javasolták, hogy a Hold közepén keressenek rendkívül könnyű tömeggel rendelkező fémeket, amik százezerszer könnyebbek lehetnek az acélnál, miközben szilárdságuk ugyanakkora. Annak érdekében, hogy ezeket az ásványokat feltárják, és elérjék az égitest belsejét, termonukleáris robbanóanyaggal kívántak alagutat vájni a Hold kérge és köpenye közé, így onnan kitermelhették volna az értékes anyagokat. Természetesen az Egyesült Államok végül nem robbantotta fel a Holdat, és nem is áll szándékában; a NASA közelgő Artemis-küldetései révén az Apollo-korszak óta először térhetnek vissza űrhajósok a Holdra, azzal a végső céllal, hogy kutatóállomást és tartós emberi kolóniát hozzanak létre a felszínén. Mindenesetre érdekes látni, hogy az amerikai kormány mindeközben a háttérben titkos projekteket tervezgetett, holott a pénzt sokkal hasznosabb programok továbbfejlesztésére is elkölthették volna.