Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Átalakítások jönnek Vásárosnaményban – Parkolók szűnnek meg, de létesülnek is a Bereg kapujában


A koronavírus-világjárvány közepette sem áll meg az élet a Bereg kapujában, Vásárosnaményban. A héten egy közel félmilliárdos infrastrukturális fejlesztése veszi kezdetét a városban. A konzorciumban történő fejlesztés ugyanakkor, számos korlátozást és parkolóhely megszűnést is von maga után. Az Önkormányzat ennek ellensúlyozására, saját erőforrásból új parkolóhelyeket is létesít ennek kiküszöbölésére. A fejlesztésről Filep Sándort, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük.

Hamarosan indul a városban a körforgalomnak a kiépítése, ez kellő kényelmetlenséggel, feszültéggel, idegességgel jár majd. Azért kérek mindenkit türelemre, mert ahhoz, hogy fejleszteni tudjunk, bizony eleinte kényelmetlen időszakon kell túllennünk. Az építkezés pedig ez a folyamat, Tíz-tizenkét parkolónk szűnik meg itt a központban, ugyanakkor ma már felmérettük azt, hogy lehetőség szerint az üzletház mögött, a gyógyszertár tulajdonosának a telkén(ezúton is köszönöm Lakatos János és családjának a hozzáállását, segítségét), egy 20-22 fős parkolót fogunk kialakítani.

– mondta a polgármester.

Hasonlóan az autók letételére és megállására szolgáló jelleggel, mint ahogy a Jókai úton ezt már megtettük. Ott is, mintegy 50-60 autót le tudnak helyezni az ideérkezők és a városlakók, ha autóval érkeznek fel ide a központba. Ugyanazt ki fogjuk alakítani a FETIVIZIG mellett, Lakatos Jánosék telkén, persze tervezzük itt tovább vinni itt a kerékpárutat is. Úgyhogy a fejlesztésekben idén sem lesz hiány.

– zárta gondolatait a város első embere.

A teljes interjút, itt tekintheti meg: