Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Amerikai felmérés: a magyarok többsége elégedett a kormány koronavírus-járvány kezelésével


Magyarországot csak Szingapúr előzi meg azon a listán, mely azt vizsgálja, hogy az emberek mennyire voltak elégedettek kormányuk intézkedéseivel a koronavírusjárvány alatt – derült ki egy friss nemzetközi felmérésből. Magyarország azon országok közé tartozik, melyekben a lakosság többsége elégedett kormánya koronavírus-járvány kezelésével – derült ki a Pew Research Center friss felméréséből, melyben a fejlett gazdaságú országok lakosságát kérdezték, mennyire elégedettek kormányuk járványkezelésével.

Fotó: Kiss Dániel/MTI/MTVA

Sokan vélik úgy, hogy a világjárvány rámutatott politikai rendszerük gyengeségeire és erősségeire. Összességében többen gondolják azt, hogy országuk koronavírus-járvány kezelése politikai rendszerük gyengeségét mutatja, mint ahányan azt, hogy országuk hatékonyan kezeli a világjárványt, kiemelve ezzel politikai rendszerük erősségeit – derül ki a felmérésből.

Az Egyesült Államokban körülbelül a lakosság kétharmada látja úgy, hogy az ország járvány elleni küzdelme a politikai vezetés gyengeségeiről árulkodik,

és a többség így gondolkodik Hollandiában, Görögországban, Németországban, Japánban, Ausztráliában és Dél-Koreában is.

Ezzel szemben Magyarország azon országok közé tartozik, ahol a lakosság többsége elégedett a kormány koronavírus-járvány kezelésével. Kiemelendő, hogy e téren csak Szingapúr előzött meg minket, ott ugyanis a lakosságnak csupán 24 százaléka mondta azt, hogy elégedetlen kormánya járványkezelésével. Magyarországon ez a szám 33 százalék.

A felmérés szerint Szingapúrban, Magyarországon, Izraelben és Svédországban a lakosság nagy része úgy véli, hogy az országuk koronavírus-járvány kezelése az ország politikai erősségeit emeli ki.

A gazdaságról alkotott nézetek szintén szorosan kapcsolódnak ezekhez a véleményekhez. Azok, akik szerint a gazdaságuk jó állapotban van, sokkal nagyobb valószínűséggel helyeslik, ahogy kormányuk kezeli a világjárványt, mint azok, akik szerint a gazdaság rossz állapotban van. A gazdaságról rózsás képet alkotó emberek az országot is egységesebbnek látják, mint azok, akik a gazdasági helyzetét negatívabban ítélik meg.

Szerző: hirado.hu