Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Állattartók figyelem! Fontos változást tett közzé a Nébih


A Nébih hamarosan az antibiotikum felhasználási adatok elektronikus benyújtását is lehetővé teszi interfészen keresztül.

A fejlesztés révén a felhasználók az adatokat közvetlenül beküldhetik az állattartó telepi szoftverekből. A telepirányítási szoftverfejlesztők a Nébih API szolgáltatás oldalon elérhető dokumentáció alapján végezhetik el saját rendszereikben a szükséges fejlesztéseket – olvasható a hivatal weboldalán.

Az élelmiszertermelő állatok kezelésére használt antibiotikum tartalmú készítmények felhasznált mennyiségét eddig csak közvetlenül a Nébih szakrendszerébe tölthették fel az érintettek.

Azonban a mostani fejlesztéssel az interfészen keresztül történő adatszolgáltatást is elérhetővé teszi a hivatal, ami az adminisztrációs terhek további jelentős csökkenését jelenti.

A most közzétett fejlesztői dokumentum az antibiotikum felhasználási adatok és a Nébih adatbázisában lévő gyógyszertörzskönyv olvasására szolgáló műveletek leírását tartalmazza.

Az API-hoz történő kapcsolódás előfeltétele a „csatlakozási kérelem” formanyomtatvány beküldése, ami – az interfész részletes dokumentációjával együtt – a Nébih API szolgáltatás oldalon érhető el.

A közvetlen adatbeküldés lehetőségét biztosító fejlesztés során a Nébih először a tesztrendszerhez ad hozzáférést.

A teszteléshez szükséges API tokent, valamint a tesztfelhasználókhoz tartozó tokent a kitöltött „csatlakozási kérelem” nyomtatvány beküldése után kapják meg a felhasználók. Az éles rendszerhez szükséges hozzáférés megadására a sikeres tesztidőszakot követően kerülhet sor.

A tesztelésre és a csatlakozásra a tervek szerint 2023. június 15-től nyílik lehetőség. A fejlesztők számára készített útmutató (developer’s guide) azonban már elérhető a hivatal API szolgáltatás aloldalán.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: