Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Álláshirdetésben keres ügynököket a magyar titkosszolgálat


Szokatlan módon, nyilvános álláshirdetésben keres munkatársakat a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ).

Képünk illusztráció Fotó: Reuters

Szokatlan módon, nyilvános álláshirdetésben keres két beosztásra is munkatársakat a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ). A vállalkozó kedvűek jelentkezhetnek „különleges felderítői feladatok végrehajtására” műveleti felderítői pozícióra, míg az informatika iránt érdeklődők rendszertámogató munkatársként segíthetik Magyarország nemzetbiztonsági védelmét – írja a Magyar Hang.

Az NBSZ korábban is keresett már munkatársat nyilvános hirdetésben. Akkor Gulyás József, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának egykori tagja a Magyar Hangnak elmondta: furcsa ez a megoldás, a nyílt állásajánlat komoly létszámhiányról, erőforrásgondokról tanúskodik, és nem tűnik éppen professzionálisnak; ám mivel a tényleges felvételt komoly szűrések előzik meg, az utcáról beeső jelöltek közül csak kevesen kerülhetnek be végül az NBSZ csapatába – vélekedett Gulyás.

A toborzás most azoknak szól, akik az informatikai rendszerekben fellépő hibákat kezelik, eszkalálják, elhárítják. Ehhez elég a középfokú informatikai, távközlési, vagy műszaki végzettség és alapfokú angol nyelvtudás. A NBSZ pedig versenyképes jövedelmet, sőt, még cafeteria juttatást is kínál. A műveleti felderítők munkája különleges felderítői feladatok végrehajtása lesz. Az NBSZ ebbe a munkakörbe mozgalmas, változatos munkát kedvelő és bíró férfiakat és nőket keres fiatalos csapatába.