Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Államtitkár: Mára büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország a NATO fontos, jelentős, meghatározó tagja


Mára büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország a NATO fontos, jelentős, meghatározó tagja, és ehhez hozzájárult a Magyar Atlanti Tanács emberfeletti munkája is – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a tanács megalakulásának 30. évfordulójára szervezett konferencián Budapesten.

Vargha Tamás
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Vargha Tamás az MTI beszámolója szerint hozzátette: az atlanti tanácsnak fontos szerepe volt abban, hogy az 1997-es népszavazáson elsöprő többséggel döntöttek az emberek arról, hogy Magyarország a NATO tagja legyen.

Az államtitkár kijelentette, az euroatlanti térség és Európa biztonságnak legfontosabb letéteményese a NATO, és a gyorsan változó, kiszámíthatatlan, komplex biztonsági környezetben fel is értékelődik a szövetség szerepe. Hangsúlyozta: minden erőt arra fordítanak, hogy megvédjék a magyar embereket, és Magyarország teljesíti azokat a kötelezettségeit, amiket elvárnak tőle a szövetségben.

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiaellátásért és biztonságpolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében arról beszélt, az utóbbi években megnőtt Magyarország nemzeti önereje, és ezzel jelentősen megnőtt NATO-tagságának hitelessége is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük