Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Alkalmatlan a határvadásznak jelentkezők többsége: rengetegen bukott el a vizsgán


Egy év alatt összesen 3596-an jelentkeztek határvadásznak, ám ebből mindössze 1565 fővel kötött szerződést a rendőrség – közölte a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára egy képviselő írásbeli kérdésre válaszolva.

A dokumentumra felfigyelő Magyar Hang szerint a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője arról érdeklődött a tárcánál, hogyan áll a korábbi tervekben deklarált, négyezer határvadász toborzása. Rétvári Bence emlékeztetett, hogy a kabinet tavaly júliusban döntött a szerződéses határvadász jogviszony létrehozásáról. Ennek keretében kétezer fő felvétele, képzése és szolgálatba állítása kezdődhetett meg. Augusztus 1-ig közel 3600-an jelentkeztek, ebből került ki az 1565 szerződéses határvadász, további 139 jelentkező alkalmassági vizsgálata pedig jelenleg is folyamatban van.

Nemrégiben egyébként a hvg.hu nyomán mi is hírt adtunk róla, hogy a vártnál sokkal lassabban töltődik fel a határvadász-állomány: 10 hónappal a toborzás megindítása után még az első 5 hónap végére kitűzött 2200-as célszámot sem érték el.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük