Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Alig indult el, máris változott az üvegvisszaváltás Magyarországon


Már mobilapplikációval is visszaválthatjuk a palackokat és üvegeket, a MOHU új szolgáltatása segít benne.

Bár már egy ideje letölthetővé vált az App Store-ban és a Google Play-ben, illetve a Mohu REpont oldalán, az üvegvisszaváltó appot szerdától élesben is használhatjuk.

Az applikációhoz mobilbankunkon keresztül, kétfaktoros hitelesítő szolgáltatással kapcsolhatjuk hozzá azt a bankszámlát, melyre a visszaváltott palackok és üvegek után utalja majd az üzlet a betétdíjat. Azt is ki lehet választani, hogy engedélyezzük-e a MOHU-nak, hogy adatainkat marketingcélra is felhasználja.

Az üvegvisszaváltás jóval egyszerűbb az applikációval

A REpont appon keresztül nem csak a visszaváltható termékcsomagolásokért járó pénzt gyűjthetjük össze, találunk benne REpontkereső térképet, illetve egy kisokost is, mely segít abban, hogy tudjuk, mit kell figyelnünk a csomagolásokon, és hogyan kell azokat kezelni, hogy aztán visszakerüljenek a körforgásba, és ne hulladékként végezzék.

Leellenőrizhetjük segítségével a termékek csomagolásán található vonalkódokat is, ha bizonytalanok volnánk abban, érdemes-e visszavinni a palackokat. Az appot a MOHU irányításával, a MA-Coding, az Envipco, a Tomra, a Sensoneo, az Alerant és a Raiffeisen Bank bevonásával fejlesztették ki.

Így működik a gyakorlatban az online üvegvisszaváltó app

A regisztrációt követően minden felhasználó egyedi azonosítót kap, melyet a visszaváltó automatánál kell majd beszkennelnie. Ez a visszaváltási folyamat első lépése, ezzel azonosítja a boltokban található automata a felhasználókat. Az azonosítást követően elhelyezhetjük a palackokat az üvegvisszaváltó automatákban. A kijelzőkön található „Kifizetés” gombra kattintva a visszaváltási díj az Azonnali Fizetési Rendszer szabályainak köszönhetően alig pár másodpercen belül megérkezik a bankszámlára. Az applikációban nyomon követhetjük minden egyes tranzakciónkat.

A betétdíjat eddig is visszakaphattuk, a mostani újítást megelőzően viszont erre csak az üzletekben levásárolható utalványként vagy készpénzként volt lehetőségünk. Ezek az opciók továbbra is megmaradnak, és továbbra is dönthetünk úgy, hogy az összeget jótékony célra fordítjuk. Ez utóbbit is a REpont-automatán kell jeleznünk, majd automatikusan elindul az adományozás.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük