Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Aláírásgyűjtés indult az iskolák bezárásáért


A petíció indítói úgy vélik, a 13-18 éves gyermekekkel nem szükséges a szülőnek otthon maradnia, viszont a járvány megfékezése érdekében nincs más út.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Online petíciót indított október 30-án egy hódmezővásárhelyi középiskola tanárnője a veszélyeztetett tanulók és pedagógusok védelme érdekében. Azon csatlakozók aláírását várják, akik egyetértenek vele, hogy az iskolákban a krónikus betegséggel küzdő tanulók és pedagógusok, illetve a veszélyeztetett korosztályhoz (60 – 65 év) tartozó pedagógusok a koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Az osztálytermekben nem kötelező a maszk viselélse, a távolság tartása sok helyen nem lehetséges. Napi 7-8 órán át zárt térben van több száz diák és tanár, a tél közeledtével a megfelelő szellőztetés sem oldható meg. Félelemben lehetetlen magas színvonalon oktatni és tanulni. Kérjük a kormányt, tegye lehetővé a fent említett, valamilyen okból veszélyeztetett tanulók számára a digitális oktatást az általános iskolák 7.-8. osztályaiban és a középiskolákban. Ez az intézkedés a gazdaságot nem befolyásolná károsan, hiszen a 13 – 18 éves gyermekekkel nem szükséges a szülőnek otthon maradnia. Tegye lehetővé a krónikus beteg és a veszélyeztetett korosztályhoz (60-65 év) tartozó pedagógusok részére, hogy választhassák a digitális oktatási formát

– fogalmaz az aláírásgyűjtés elindítója.

A petícióhoz november elsején estig csaknem 600-an csatlakoztak.

Cívishír