Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Aki eladáson gondolkodik, nem fog örülni: ezektől a lakásoktól a legnehezebb megszabadulni


Az értékesítési idő növekedése az ingatlanpiacon a paneleknél érezhető a leginkább, de erős a családi házaknál is, miközben alig érezhető a téglalakásoknál – közölte országos felmérése alapján az Otthon Centrum (OC) az MTI-vel.

A féléves adatok alapján a panellakások átlagosan 79 nap alatt kelnek el, ami három héttel haladja meg az egy évvel ezelőtti adatokat. A családi házak idei, 150 napos értékesítési ideje két héttel hosszabb a tavalyinál. A legjobban a téglalakások tartják magukat, értékesítési idejük két nappal 93 napra emelkedett.

A paneleknél az eladáshoz szükséges idő Budán 72 nap, a régió központokban 73, az agglomerációban és a kisebb településeken 90 nap volt.

A használt házak értékesítése az első fél évben Budán 114, külső Pesten és Pest vármegyében 140 napot igényelt, a vidéki városokra az országos átlag volt a jellemző, míg a kisebb településeken a 160 napot is meghaladta.

A téglalakások a vármegyei jogú városokban adták el a leggyorsabban, 84 nap alatt. Budán, illetve a belvárosban azonban már 90 nap, a hat régióközpontban és a külső pesti kerületekben pedig 94 nap volt az átlagos értékesítési idő. A fővárosi agglomerációban 100, a kisebb városokban pedig már 110 nap kellett az ingatlan eladásához.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük