Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Aggódik az ENSZ – újra felütötte a fejét a kolera a világban


Három év után először jelentett kolera miatti halálozást Haiti, legalább nyolcan hunytak el a betegségben a kormány szerint.

Fotó: hvg.hu

A kór gyorsan terjedhet, ami aggodalomra ad okot, különösen az egy évtizede csaknem tízezer ember halálát okozó járvány emlékét felidézve – közölte helyi idő szerint vasárnap Laure Adrien, az ország egészségügyi minisztere.

A halálozásokat a főváros, Port-au-Prince Dekayet városrészéből, valamint a bandaháború dúlta Cité de Soleil nyomornegyedéből jelentették, ahol több ezren élnek összezsúfolva, egészségtelen körülmények között.

A kolerabaktériummal szennyezett víz vagy étel súlyos hasmenést és kiszáradást okozhat, mely halálos lehet.

Az ENSZ közleménye szerint a haiti kormánnyal együtt azon dolgoznak, hogy a járvány esetleges kitörésére “sürgősségi választ adhassanak”. Hangsúlyozta, hogy garantálni kell a biztonságos bejutást az egészségügyi személyzetnek azokra a területekre, ahonnan az eseteket jelentették.

Az üzemanyaghiány és a régóta tartó tüntetések miatt országszerte megszűntek az alapvető szolgáltatások, köztük az orvosi ellátás és az ivóvíz-szolgáltatás, melyek a kolera megfékezésében és a betegek megmentésében kulcsfontosságúak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük