Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

A vonat szinte kettévágott egy asszonyt Aranyosapátinál, öt gyerek maradt félárván


A Tények úgy tudja, hogy a baleset után megjelent az áldozat családja a helyszínen és megfenyegették a mozdonyvezetőt, aki életveszélyben érezte magát.

 Tények riportjában elhangzottak szerint szinte kettévágott egy asszonyt a vonat Aranyosapátinál, aki valószínűleg részegen pihent le és aludt el a síneken. Úgy tudni, hogy a tragikus balesetet követően az áldozat családja is megjelent a helyszínen, akik megfenyegették a mozdonyvezetőt.

Az özvegy azt mondta, hogy a felesége csak gyógynövényeket szedett a töltésnél, akinek a halálával öt gyerek maradt félárván. A halott asszony férje nyilatkozott a Tényeknek, hozzátéve hogy a felesége egy kanyarban szedegette ezeket a növényeket, nem messze a házuktól.

Elmondása szerint a fák eltakarhatták az útvonalat, de a Tények úgy tudja, hogy a nő elaludhatott a síneken. A mozdonyvezető először csak a zsákokat vette észre, és hiába fékezett, már nem tudott megállni.

A MÁV szóvivője, Biber Anett a Tényeknek úgy nyilatkozott, hogy a gázolás nyílt vonalon történt, ami azt jelenti, hogy egy tiltott üzemi területről van szó, tehát a gyalogosok számára tilos az ottani tartózkodás, illetve az átjárás is.

A férj szerint a vasúttársaság a hibás, nem a felesége hibázott, ami az életébe került. Úgy gondolja, abban hibáztak, hogy az érintett szakaszon nincsenek megnyesve a fák. A gyászoló férfi magát is okolja, amiért nem ment el a feleségével azon a napon gyógynövényeket szedni, amivel anyagi gondjaikat szokták enyhíteni.

A MÁV szerint a mozdonyvezető betartotta az előírásokat, jóval a megengedett sebesség alatt ment, amikor a vonat szinte kettévágta az asszonyt.