Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

A Tudomány Ünnepe a Nyíregyházi főiskolán


A Tudomány Ünnepe a Nyíregyházi főiskolán

Kapcsolódva az országos rendezvényekhez a Nyíregyházi Főiskolán ma vette kezdetét a Magyar Tudomány Ünnepe című rendezvénysorozat.

A megnyitón köszöntőt mondott Dr. Onder Csaba rektorjelölt és Dr. Kiss Ferenc intézményvezető, majd elsőként Prof. Dr. Kozma Tamás DSc, egyetemi tanár a Közösségi tanulás és társadalmi változás című, majd Dr. Lenti István CSc, főiskolai tanár a Tuzson János tudományos öröksége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című plenáris előadásait hallgathatta meg a közönség.

Kerülő Judit, a Nyíregyházi Főiskola Tudományos tanácsának tagja a rendezvényen rádiónknak hangsúlyozta: – immár 11.alkalommal rendezzük meg a Magyar Tudomány Ünnepe hónapját, így a mai nap, csak a megnyitója ennek az eseménynek. Ezt követően az intézmény intézeteiben kiállítások, művészeti bemutatók, tudományos szemináriumok rendeződnek.

Az eseményen sor került a „Tudományért – Művészetért” kitüntetések átadására, illetve az Országos Tudományos Diákköri versenyeken helyezést elért hallgatók munkájának elismerésére, majd bemutatásra került az „Acta Academiae Nyiregyhaziensis” című tudományos és művészeti kiadványsorozat első kötete.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük