Közzétette - Kategória - Internet, Számítástechnika, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

A szakítást is megkönnyíti a Facebook


Szakítani sosem jó. Facebookon átállítani a kapcsolati státuszt pedig még talán rosszabb is, hiszen mindenki látja. Mi több, a volt szerelem is állandóan kísért közös képek, megjelölések és egyéb posztok formájában. De már nem sokáig.

Szakításmegkönnyítő-funkciót tesztel a Facebook. A közösségi portál új fejlesztése elrejti a volt szerelmek profilképeit és megosztásait, méghozzá anélkül, hogy a felhasználó törölné egykori partnerét.

Amikor egy kapcsolat véget ér, a Facebook felajánl pár lehetőséget.

A kapcsolati státusz átállítása több új lehetőséggel bővül

Forrás: Facebook

A felhasználó anélkül teheti láthatatlanná a másik fél megosztásait, hogy törölné vagy kizárná az illetőt. Azt is beállíthatja, hogy a saját posztjaiból mit lásson a volt kedves, akinek neve egyébként nem kerül felajánlásra többé a fényképek vagy társasági üzenetek megosztásakor.

Bővül a korábbi posztok utólagos kezelésének lehetősége is: ezentúl akáregy gombnyomással törölhetjük magunkata közös megosztásokról. Az ezekre érkező lájkokat, kommenteket sem látjuk többet, a rendszer ugyanis nem küld róluk értesítést.

Célunk, hogy segítsük azon felhasználóinkat, akik nehéz időszakon mennek keresztül”– mondta Kelly Winters termékmenedzser. A cég célja a kényelem mellett az, hogy a felhasználók érezzék: ők irányítják az életüket, nem omlik a fejükre egy nemkívánatos kapcsolat sem.

A régi megosztásokat is menedzselhetjük

Forrás: Facebook

Komolyan veszik

A funkció egyelőre tesztfázisban van, egyeseknél már működik, másoknál még nem – a teljeskörű bevezetése azon is múlik, hogy a felhasználók miként reagálnak rá.

Eddig bevett szokás volt a Facebookon, hogya szakító párok tagjai törölték és blokkolták egymásta portálon. Sokan azonban gyerekes lépésnek tartották a dolgot, ráadásul sok közös ismerős esetén kínos eredményt szülhet.

Adott még a leiratkozás lehetősége, a megjelölések és közös posztok azonban ebben az esetben is aktívak maradnak.

A Facebooknak azért fontos a szakítások megfelelő kezelése, mert a portál felhasználói általában a komolyabb kapcsolatokat teszik nyilvánossá, az egykor népszerű bonyolult státusz kihalóban van. Ellenben a portál lassan az egész életet átszövi: egy New York-i bíró szerintmég válást is jogszerű kezdeményezni rajta.

origo


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük