Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A rendőrség bírságok mellett a NAV által kiszabható pénzbüntetéseket is nőnek: duplájára büntethetik ezután a magyarokat


A mulasztási bírság legmagasabb értéke természetes személyek esetében az eddigi 200 ezer forintról 400 ezerre ugrik.

A kormány arról döntött, hogy augusztustól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiszabható pénzbüntetési tételeket megduplázzák. A miniszterelnök által aláírt rendelet szerint ennek az orosz-ukrán háború az oka.

Hétfő este számos rendelet és határozat mellett Orbán Viktor miniszterelnök azt is kihirdette a Magyar Közlönyben, hogy „az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében”

MÓDOSÍTJÁK AZ ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNYT.

Ennek értelmében augusztustól megduplázták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiszabható pénzbüntetési tételeket:– írta a hvg.hu a legfrissebb Magyar Közlöny alapján.

  • A mulasztási bírság legmagasabb értéke természetes személyek esetében az eddigi 200 ezer forintról 400 ezerre ugrik, míg a nem természetes személy adózóknál 500 ezerről egymillióra.
  • Ha valaki be nem jelentett munkaerőt foglalkoztat, azt mostantól az eddigi egymillió helyett kétmillió forintig lehet büntetni.
  • Ugyanekkora büntetésre számíthat az is, aki a számlaadási, vagy az iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget.

Az új büntetési tételek augusztus 1-től érvényesek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük