Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A rendőrök mellett a NAV is országos ellenőrzés-sorozatot indít a jövő héten, íme a helyszínek


Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 11-én kezdődő héten.

© MTI / Bruzák Noémi

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– március 13-án szerdán Kunbaján, Bácsalmáson és Bácsbokodon
ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai március 11. és 17. között
– hétfőn Szigetváron és Szentlőrincen a zöldség- és gyümölcskereskedőket,
– kedden Pécsett a használtmobil-szaküzleteket,
– szerdán Mohácson a vitamin- és étrend-kiegészítő boltokat
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 11. és 22. között díszfaiskolákban, kertészetekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 13-án a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a vármegye területén található számítástechnikai és telekommunikációs üzleteknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 11. és 22. között a távol-keleti termékek árusítóit ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága március 11. és 14. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– március 11. hétfő: Salgótarjáni járás
– március 12. kedd: Balassagyarmati járás
– március 13. szerda: Pásztói járás
– március 14. csütörtök: Szécsényi járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a hús- és hentesáruüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 11. héten a mezőgazdasági és kertészeti termékek forgalmazóit, előállítóit, kertészeteket, faiskolákat vizsgálja. Az ellenőrzések továbbá kiterjednek a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezésekre, a jövedéki termékek ellenőrzésére, valamint az év végi leltárak meglétére.
A vármegye teljes területén folyó építkezéseket, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 11. és 28. között az ajándék-, hús-, és élelmiszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– március 12. kedd: Bonyhád
– március 13. szerda: Nagydorog
– március 14. csütörtök: Dombóvár

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük