Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A reformátusok a Fidesz támogatására biztatják híveiket, a katolikus és az evangélikus egyház nem ad eligazítást


Választási körlevelükben azt kérik a hívektől, támogassák azokat, akik a nemzet szuverenitásáért és család szövetségéért dolgoznak.

Fotó: hvg.hu

A reformátusoknak lesz csak választási körlevele, míg a másik nagy történelmi egyház, az evangélikusok és a katolikusok nem adnak eligazítást, írta a Népszava egy héttel ezelőtt. Most megjelent a Magyarországi Református Egyház vezetőségének nyilatkozata, amelyben a híveket buzdítja a megfelelő irányba történő szavazásra – szúrta ki a 444.

„Azt kérjük és javasoljuk, hogy azokat támogassák szavazatukkal, akik kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett. Azokat támogassák szavazatukkal, akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak. Azokat támogassák szavazatukkal, akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést, a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását”

– írta a református egyház nyilatkozatában.

Emellett a népszavazáson való részvételre is buzdították a híveket:

„A népszavazás kérdéseire gyermekeink védelme érdekében egyházunk biblikus tanítása és a józan ész alapján válaszoljunk „NEM” szavazatunkkal. Ez a döntésünk családjaink és a következő nemzedékek életét is befolyásolja.”

A körlevelet négy kálvinista püspökség egyházi és világi vezetői írták alá, élükön a zsinat lelkészi elnökével, Balog Zoltán korábbi miniszterrel.

A nyilatkozatban ennek ellenére kiemelték, hogy fontos megőrizni a békességet egyházukban, a különbségek felett is. Mindannyian testvérei egymásnak, „még akkor is, ha vannak közöttük, akik másképpen látják a közéletet, a kormányzat munkáját”.