Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A Penny, Lidl után a Spar is bejelentette december 24-i országos boltzárat


Több kereskedelmi üzletlánc, így a PENNY Market Kft., a Lidl Magyarország, a Rossmann és a Mountex is zárva lesz december 24-én, a megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitva tartással várják majd a vásárlókat – közölték az áruházak.A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország úgy döntött, hogy a legtöbb üzletét zárva tartja december 24-én.

Illusztráció FORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

A SPAR Magyarország az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét december 24-én.

Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kereskedelemben dolgozóknak a karácsony előtti időszakban nagyobb energiával kell helytállniuk, ezért szeretnék, hogy a szentestét a munkatársaik többsége otthon töltse.

Annak érdekében, hogy 14 ezer munkatársunk többsége otthon, a családja és barátai körében, békésen és méltó módon tölthesse a szentestét, készülhessen az ünnepekre, vállalatunk úgy döntött, hogy saját üzemeltetésű egységeinek többségét zárva tartja december 24-én

– jelentette be Heiszler.

Az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek nyitva lesznek december 24-én 12 óráig. A franchise-üzletek – SPAR partner, SPAR market –, valamint a töltőállomásokon található egységek – SPAR express, Orlen-DESPAR – maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel azok működtetése ebben a tekintetben független a SPAR Magyarországtól.

PENNY vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva döntött úgy, hogy december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja. Az üzletlánc ezzel párhuzamosan december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat. December 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva.

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az üzletlánc jelenleg 230 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és csaknem 5000 munkatársat foglalkoztat. A Lidl szintén jelezte, hogy mind a 200 üzletük zárva tart december 24-én. A társaság az MTI-nek eljuttatott közleményében a család fontosságára hivatkozott, amikor úgy döntöttek, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalójuk számára szabadnapot biztosítanak. Vásárlóik érdekeit is szem előtt tartják, akiket december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várnak.

Rossmann a cég honlapján jelentette be korábban, hogy szabadnapot biztosít munkatársai számára december 24-én, így ezen a napon több mint 200 üzletüket zárva tartják.
Ugyanakkor közölték, hogy a következő hetekben zajlik az egyeztetés azokkal a bevásárlóközpontokkal, ahol kötelező érvényű nyitvatartás vonatkozik a Rossmann üzletekre is, a Rossmann bízik abban, hogy itt is zárva tudnak majd tartani.

A leginkább a túrázók körében népszerű, outdoor ruházatot és kiegészítőket forgalmazó magyarországi kereskedelmi vállalat, a Mountex szintén úgy döntött, hogy december 24-én a családokat helyezi előtérbe és zárva tartja minden hazai áruházát


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük