Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Döbbenetes statisztika: a karantén alatt alkoholba fojtotta bánatát a magyar

Nemcsak lisztet és WC-papírt vásárolt fel a járvány elején magyar. A tavaszi korlátozások idején jelentős megugrott az otthoni alkoholfogyasztás is – rajzolódik ki a NAV tavalyi évre vonatkozó jövedéki statisztikáiból.

Ivással vészelték át a magyarok a tavalyi karantént. A korlátozások feloldását pedig mivel mással ünnepelték volna, mint egy kis alkohollal. A statisztikák szerint jelentősen nőtt tavaly a fogyasztás.

A koronavírus miatt elrendelt tavaszi korlátozásokat nagyon sokan tartották be, az otthon ragadó magyarok egy része pedig vélhetőleg alkoholba fojtotta a bánatát, legalábbis a fogyasztás jelentős megugrása rajzolódik ki a NAV tavalyi évre vonatkozó jövedéki statisztikáiból – írja az Mfor.hu.

Februárban vélhetőleg a koronavírus terjedésének köszönhetően ugrott meg a fogyasztás közel 80 százalékkal, de márciusban is 50 százalékkal magasabb értéket mutatott az az eladott alkoholmennyiség. Ezek olyan kiugró értékek, amik aligha magyarázhatók szezonalitással, vagy hasonló okkal. Itt a fogyasztók viselkedése volt, ami változott.

A következő nagy megugrás az alkoholtermékek fogyasztásában a karantén vége, vagyis június-július volt, amikor az egy évvel korábbihoz képest tíz-harminc százalékkal ugrott meg a fogyasztás.

(mfor.hu/444.hu)