Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

A nyár végéig ingyen utazhatnak az ukrán menekültek a tömegközlekedési eszközökön


Augusztus 31-ig díjmentesen utazhatnak az Ukrajnából érkező menekültek a fővárosi közösségi közlekedési járatokon – adta hírül az MTI a Budapesti Közlekedési Központ közleménye nyomán. Azok az ukrán állampolgárok, akiknek a háború miatt el kellett hagyniuk otthonaikat, ukrán úti okmányuk felmutatásával – a 100E autóbusz, a sikló, a nosztalgiajáratok és a hajó kivételével – ingyen használhatják a BKK budapesti járatait.

A díjmentes utazáshoz vagy ukrán útlevelet, ukrán személyi igazolványt, ukrán tartózkodási engedélyt vagy olyan, magyar hatóság által kiadott tartózkodási engedélyt kell bemutatni, amelyben ukrán állampolgárság van bejegyezve.

Diákok esetében, ha nem rendelkeznek a fenti okmányokkal, ukrán diákigazolványra van szükség, illetve bármely egyéb okirat is elfogadható, amelyből ukrán állampolgárság vagy legalább ukrajnai lakcím megállapítható. A kettős állampolgárokra, írja a BKK, akiknek az egyik állampolgárságuk a magyar, de magyar állampolgárságukat igazoló okmányuk mellé nem tudnak ukrán állampolgárságot vagy ukrán lakcímet igazoló okmányt ellenőrzésre felmutatni, a kedvezmény jelenleg nem biztosított.