Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A májusi eső aranyat ér, de ennyi? Széllökés, zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki riasztást


Májusi eső aranyat ér – tartja a mondás, de ez a mennyiségű eső már rég nem esik jól. Márpedig a hét végéig nincs kilátás jobb időre, a Köpönyeg minden napra csapadékot ígér, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig még figyelmeztetést is kiadott a várható esők, zivatarok és felhőszakadások miatt.

Készítő: Mohai Balázs
Forrás: MTI/MTVA

Szerdán nyugaton borongós marad az ég, kisebb eső továbbra is előfordul. Máshol átmenetileg kisüt a nap, majd késő délutántól több helyen alakul ki zápor, zivatar. A Duna-Tisza-közén felhőszakadás és jégeső is lehet. 15-20 fok lesz. Az északnyugati szél megerősödik.
Szerdára a legtöbb vármegyében zivatar miatt adtak ki elsőfokú riasztást, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyében ugyanakkor széllökés miatt él a citromsárga riasztás. Ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t!

Csongrád-Csanád vármegyében felhőszakadás miatt első-, zivatar miatt másodfokú riasztást adtak ki. Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében másodfokú a riasztás zivatar és felhőszakadás miatt is – ezekben a vármegyékben rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult, de mindenképpen szürke idő valószínű. Délelőtt sokfelé, délután már csak elszórtan lehet eső, zápor. 12-17 fok ígérkezik, de legalább a légmozgás gyenge lesz.

Pénteken már csak nyugaton marad erősen felhős az ég, keleten egyre nagyobb területen süt ki a nap. 15 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton még több napsütésre van kilátás, de továbbra is gomolyokkal, elszórt záporral, zivatarral. Melegszik az idő is, már országszerte 20 fok felett alakul a maximum, de azért ezt még mindig nem lehet strandidőnek nevezni – derül k a köpönyeg.hu meteorolgiai portál előrjelzéséből.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük