Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A magyarok kétharmada végveszélyben sem harcolna a hazájáért


A magyarok kétharmada végveszélyben sem harcolna a hazájáért  – mutatta ki a Publicus Intézet felmérése. A fideszesek nagy többsége is úgy gondolja, a NATO nélkül Magyarország nem lenne képes megvédeni magát.

Képünk illusztráció fotó: eztnezd.net

A kormánypártiak körében azok vannak relatív többségben (48 százalék), akik úgy vették észre, hogy a honvédség morális állapota jobb lett az elmúlt évtizedben. Az ellenzékieknek csak elhanyagolható töredéke, 3 százaléka osztja ezt a véleményt, míg relatív többsége (46 százalék) úgy gondolja, hogy rosszabb lett.

Az 50 év alattiak túlnyomó többségét (86 százalék) nem foglalkoztatja az a gondolat, hogy beálljon profi katonának vagy akár önkéntes tartalékosnak.

Ha Magyarországot külső támadás érné, akkor – szintén 50 év alattiakról van szó – a kormánypártiak 20 százaléka mindenképpen jelentkezne önkéntesnek a magyar hadseregbe, 11 százaléka csak végveszély esetén, 67 százalékának pedig egyáltalán nincs ilyen szándéka. Az ellenzékiek hasonló mértékben utasítanák el az önkéntes szolgálatot (65 százalék). Körükben jóval kisebb azok aránya, akik mindenképpen jelentkeznének (8 százalék), de jóval nagyobb azoké (25 százalék), akik ezt végveszély esetén megtennék.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük