Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

A Kreml nem hajlandó kizárni az atomfegyver bevetését Ukrajnában


Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin szóvivője szerint az orosz elnök mérges, de nem az ukrán népre, hanem mások mellett azokra, akik a NATO részévé tennék Ukrajnát, hogy aztán amerikai nukleáris rakétákat telepíthessenek. Az orosz elnök Emmanuel Macronnal is egyeztetett – immár nyolcadik alkalommal –, de ezúttal sem jutottak egyről a kettőre.

Képünk illusztráció Fotó:hvg.hu

Emmanuel Macron francia államfő egy órán keresztül beszélt telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ám nem sikerült megállapodni a tűzszünetről. A háború február 24-i kezdete óta ez volt a nyolcadik alkalom, hogy a két fél egyeztetett egymással – írja a távirati iroda alapján az Index.

Egyelőre nincs megállapodás, de Macron elnök meg van győződve arról, hogy folytatni kell az erőfeszítéseket. Nincs más megoldás, mint tűzszünet, valamint jóhiszemű tárgyalások Oroszország részéről Ukrajnával. A francia köztársasági elnök Ukrajna mellett áll

– írja az MTI a francia elnöki hivatalra hivatkozva.

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője a CNN-nek nyilatkozott, és amellett, hogy nem volt hajlandó kizárni annak lehetőségét, hogy Oroszország atomfegyvert vet be, arról is beszélt, hogy a nyugati országok az ukrajnai invázió kezdete előtt nem akarták meghallani Oroszország biztonsági aggodalmait.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szándéka, hogy rávegye a világot, hogy végre végre meghallja és megértse aggodalmainkat, amelyeket pár évtizede próbálunk tolmácsolni a világnak, Európának és az Egyesült Államoknak, de senki sem hallgatott meg minket. Míg késő nem lett, döntést hoztunk a különleges katonai művelet megindításáról, hogy megszabaduljunk a határainknál létrehozott Anti-Oroszországtól

– mondta Peszkov, aki felkerült a nyugati szankciós listára is.

MTI